top of page

RECENSIONER

Czardasfurstinnan (Kálmán) på Arbisteatern, Norrköping

"Angela Wannbäck imponerar i sin roll som den oskuldsfulla Anastasia Eggenberg. Wannbäck är den i ensemblen som bäst lyckas trollbinda publiken med sin röst och sitt trovärdiga agerande." (Katrineholmskuriren, Jenny Wistbacka) 

Blod (Mats Larsson Gothe) på Gallerian, Stockholm. Samproduktion mellan Dramatiska institutet och Musikhögskolan

"Men av alla goda skäl att lära känna detta hedervärda operaexperiment är Angela Wannbäcks Liza ett måste, för en sådan scenisk närvaro är mycket ovanlig. Det formligen lyser om hennes stillsamma väsen och samma självklara lugn präglar även hennes koloraturer som tävlar med Zerbinettas virtuosa aria i svårighet." (Svenska Dagbladet, Carl-Gunnar Åhlén)

Kvinnoliv och kärlek (Wennäkoski) på Strindbergs Intima Teater, Stockholm


"Vi har Ulrika Precht i knäckebrödsknaprande kontrapunkt med sina kollegor Anette Stridh och Angela Wannbäck, och Helen Billgrens scenografi, rosettig och med uppstoppade rådjur. Det har blivit en sex and the city-opera med Wannbäck som klockren Carrie." (Expressen, Hanna Höglund) 

Don Giovanni (Mozart) på Skånska Operan, turné på slott i Skåne


"Angela Wannbäck som Zerlina, särdeles slug och kavat, stark scennärvaro, och bett i rösten" (Sydsvenskan, Carl-Håkan Larsén) 

"Jarricks välsmorda baryton är förföriskt välklingande och hans scener med Angela Wannbäcks Zerlina är höjdpunkter i föreställningen. Där blandas lek och allvar på ett fascinerande sätt där rätt och fel inte längre existerar. Vokalt är Angela Wannbäck med sin klara sopran en fröjd att höra" (Helsingborgs Dagblad, Henrik Halvarsson) 

"Angela Wannbäck briljerar med distinkt sopran som den nästan förförda Zerlina." (Norra Skåne, Åke Holmqvist) 

"Angela Wannbäck är en rapp, aptitlig och adekvat klingande Zerlina."
(Hallandsposten, Jan Håkansson) 

En natt på gynakuten (Bartosch) - Rikskonserter, turné i mellersta Sverige och Norrland


"... Angela Wannbäck kombinerade märg, höjd, ett tätt vibrato och rörlighet på ett sätt som de andra två hade svårighet att matcha." (Falukuriren, Jens Runnberg) 

Läderlappen (Strauss) - Södertäljeoperan på Estrad, Södertälje


"Angela Wannbäck övertygar både vokalt och sceniskt som näsvist gymnasiefilosofiskt hembiträde." (Dagens Nyheter, Andreas Engström) 

Stolthet och Fördom (Max Blomgren) på Skånska operan, turné på slott i Skåne


"Särskild stil blir det alltid när också birollerna är besatta med goda artister. Här lägger man märke till Angela Wannbäck som Lydia, den oansvariga dottern som låter sig enleveras. Angela Wannbäck har gnistrande lyster, både i sång och temperament. Den rätt så vulgära rollen får i den här tappningen en vital spänst och en livsglädje som är uppsluppen och frisk, en obändigt charmerande tolkning." (Arbetet, Anne Järeborg) 

Operettdax Stockholms Operettensemble på Hallwylska palatset, Stockholm


"... Angela Wannbäck med skön koloratur och blyg tjuvpojkscharm." (Svenska Dagbladet, Gaby Wigardt) 

Sömngångerskan (Bellini) på Södertäljeoperan/Estrad och Folkoperan


"Angela Wannbäck debuterar på onsdagen med en mjukt pärlande koloratur, ett kavat uppträdande och förmåga att stå i blickpunkten." (SvD Carl-Gunnar Åhlén) 

"Insatser på hög nivå gjorde även övriga rollinnehavare: Angela Wannbäcks sceniskt kvicka värdshusvärdinna Lisa visade upp en säker koloratur och en vacker timbre i sina båda arior." (Musikdramatik, Henry Larsson) 

bottom of page