top of page

BIOGRAFI

Angela Wannbäck är utbildad i Sverige och Italien och arbetar som frilansande koloratursopran och librettist. Repertoaren har stor spännvidd; från Mozart till nyskriven musik och musikal.

I den klassiska repertoaren har Angela setts i roller som Lisetta i Cimarosas Il convito (Teatro Signorelli, Cortona), Lisa i Bellinis Sömngångerskan (Södertäljeoperan och Folkoperan), Adèle i Strauss Läderlappen (Södertäljeoperan), Zerlina i Mozarts Don Giovanni (Skånska Operan), Stasi i Kalmáns Czardasfurstinnan (Arbisteatern, Norrköping) och Carlotta i Phantom of the Opera (Det Ny Teater i Köpenhamn).

I den moderna repertoaren har Angela setts i roller som Liza i Mats Larssons Gothes Blod (Gallerian), Ingeborg i Paula af Malmborg Wards Prova på för operasugna (Piteå festspel), X i Kvinnoliv och Kärlek av Lotta Wennäkoski (Strindbergs Intima Teater), Lydia i Max Blomgrens Stolthet och Fördom (Skånska Operan), Katarina Jagellonica i Olov Olofssons Tre Drottningar (Svartsjö Slott), Eva i Carin Bartoschs En natt på gynakuten (Sverigeturné med Rikskonserter) samt Hedda Gabler i Max Blomgrens Nora, Hedda Gabler och Fröken Julie (Radiohuset 2016).

Med över 300 konserter i Sverige, Finland och Chile är Angela Wannbäck en av de mest anlitade konsertsångerskorna i landet. Angela har gett konserter på Konserthuset i Stockholm, i Kungliga Operans Guldfoajé, i Conceptions Konserthus i Chile, på Örebro Konserthus, på Culturum i Nyköping, på Kungsträdgårdens stora scen, i Spegelsalen på Grand hôtel, på Strömsholms slott och Svartsjö slott, under kammarmusikfestivaler samt i hundratals kyrkor. Hon har framträtt med orkestrar som Kungliga Hovkapellet, Concepcions Symfoniorkester, KammarensembleN och Kungliga filharmonikerna. Angela har dessutom skrivit librettot till operan Nora, Hedda Gabler och Fröken Julie av Max Blomgren som uruppfördes och spelades in med Kungliga hovkapellet och KammarensembleN i Studio 3 i Radiohuset 2016.

De senaste åren har Angela breddat sin repertoar. Den innefattar numera även musikal. Sedan 2011 har Angela gett över 150 opera- och musikalkonserter i kyrkor i Sverige med musik ur musikaler som Phantom of the Opera, West side story, Kristina från Duvemåla, My Fair Lady och Chess.

2011 gjorde Angela Wannbäck en mindre roll i tv-serien Misterioso av Arne Dahl som sänts i svensk, engelsk och tysk television. Angela har vid flera tillfällen även framträtt i Tv4 Nyhetsmorgon och Gokväll.

bottom of page